Hiihtoloma lähestyy! Tosin itsellä tilanne on aika lailla päinvastainen. Ison polvileikkauksen päälle rätkäisty 6 viikon sairasloma vetelee viimeisiään ja maanantaina on taas edessä paluu varsinaisen sorvin ääreen.

No, onpahan ainakin ollut hieman enemmän aikaa paikallispoliittisen uran alkutaipaleeseen. Ja kyllähän sitä tekemistä noissakin hommissa totisesti riittäisi. Mielenkiintoista ja haastavaa politikaasta tekee se, että ihmiset ihan oikeasti, syystä tai toisesta, voivat nähdä asiat niin eri tavalla!

Viime aikoina minun ja monen muunkin mieliä on askarruttanut Varatien, eli paikkallisen lastensuojelulaitoksen laajentuminen täällä Tervakoskella. Asiasta tuntuu olevan mahdotonta olla edes huolissaan, ilman että saa kapeakatseisen, oman takapihansavartijan leiman otsaansa. Etenkin niiltä idealisteilta, jotka asuvat itse jossain ihan muuallaSilmänisku No joka tapauksessa, minä en vastusta kyseisen laitoksen arvokasta ja ammattitaitoista toimintaa sinänsä. Olenpanhan vain erittäin huolestunut siitä, että laajennuksen seurauksia ja kerrannaisvaikutuksia ei osata ottaa huomioon.

Niin kuin ei näytetä osattavan tosiaan Eväsojan uuden asuinalueenkaan osalta. Kunnassamme vallitsevan käsityksen mukaan kaavoitus on pääasiassa teknistä toimintaa, joka ei aiheuta niin merkittäviä vaikutuksia kunnan muille toimialoille, että niitä pitäisi laajemmalla asiantuntemuksella ja riittävällä ajalla pohtia. Menee jo hieman jankuttamisen puolelle, mutta paljon työtä ja järkevöittämistä tällä saralla kyllä on!

"Jos sinne nyt sitten muuttaa lapsiperheitä, niin katsotaan sitten.." Tämä valtuuston ensimmäisessä kokouksessa kuultu kommentti kuvastaa aika lailla tuota kuvaamaani ajattelumallia. No eipä tarvitse sitten ihmetellä, jos pitää taas rakentaa päiväkoteja muutaman kuukauden varoitusajalla. Varsinkin kun perinteisen demografisen kaavaan mukaan taloudellinen laskusuhdanne tuo aina tullessaan syntyvyyden kasvua. Vaikka pojasta väitetäänkin polven paranevan, niin minä olen mielestäni kansalaisvelvollisuuteni kuitenkin tältä osin jo täyttänyt. Pitää siis tyytyä tylsään kuntoutukseen mm. vesijuoksun parissaNauru

Että näin tänään. Hyvää viikonloppua ja hiihtomaa kaikille!

MS