Heti otsikon alla huomaan olevani hankalalla, "oma kehu haisee"-maaperällä... :) Kaikki muut blogini tekstit tulevat keskittymään tärkeinä pitämieni asioiden käsittelyyn, mutta nyt minun pitäisi siis vakuuttaa sinut siitä, että olen oikea hemmo myös näitä tärkeitä asioita edistämään.

Olen hyvä kunnallisvaaliehdokas koska;

  • Tunnen lapsiperheen arjen ja työelämän kovat vaatimukset
  • Minulla on tehtävään hyvin sopiva koulutus-, työ- ja luottamustehtävätausta
  • Tarvittaessa täältä löytyy sopiva annos sitkeyttä, päättäväisyyttä ja neuvottelutaitoa.

 

Lapsiperheen arki ja työelämän vaatimukset

Tarve vaikuttaa lapsiperheiden puolesta sai minut suostumaan ehdokkaaksi. Perheessämme on neljä, vuosien 1998-2004 välillä synytynyttä lasta. Viimeiset 10-vuotta ovatkin olleet meille lastenhoidon, työelämän, opiskelun, parisuhteen sekä rakentamisen yhteensovittamisen aikaa. Tämä vaativa kuvio on varmasti monelle tuttu juttu. Arjen sujumisen ja elämän laadun vuoksi toimivat päivähoito-, koulu- ja terveyspalvelut ovat ensisijaisen tärkeitä.

Minulla on siis kodin ja työni, mutta myös koko Tammirannan mukavan naapuruston kautta laaja tartuntapinta siihen miten asiat ovat. Toimi-essani suuren perhelehden asiantuntijana 2004-2007, perehdyin syvällisesti niin päivähoidon taloudellisiin tukiin kuin esim. lasten sairausvakuutusten kiemuroihinkin.

Sopiva koulutus-, työ- ja luottamustehtävätausta.

Olen koulutukseltani Kasvatustieteen maisteri.  Olen valmistumiseni jälkeen suorittanut aktiivisesti jatko- ja täydennysopintoja mm. viestintään, hallintotieteisiin ja johtamiseen liittyen. Kaikkia opintojani yhdistää mielenkiinto oppimiseen, kehittymiseen ja organisoinnin toimivuuteen.

Työurani on kolmijakoinen. Nykyiset työtehtäväni oppimateriaalien parissa edellyttävät minulta koulutusasioiden syvällistä asiantuntijuutta, mutta myös talouselämän, viestintäteknologian sekä yhteiskunnallisen päätöksenteon osaamista. Tätä ennen työskentelin usean vuoden ajan Opetusalan Ammattijärjestössä erilaisissa kehittämis-, viestintä- ja päällikkötehtävissä. Sama työnantaja oli tullut aikanaan tutuksi jo opiskelijajärjestön puheenjohtajana ja pääsihteerinä. Tunnen siis myös tätä kautta opettajien ja monien muiden korkeasti koulutettujen ammattien haasteet. Asiantuntijatehtävissä inhimillisellä osaamisella ja panoksella on suuri merkitys. Siksi yksi tärkeä osa toimivien päivähoito-, koulutus- ja terveyspaldeluiden takana on hyvinvoiva henkilöstö.

Tähän edellä mainittuun teemaan ja kunnallisten palveluiden tuottamiseen on tullut tutustuttua myös itse sorvin ääressä. Olen toiminut luokanopettajana ja rehtorina yhteensä n. seitsemän vuoden ajan. Kuntatason vaikuttamistyöstä sain kokemusta toimiessani noina vuosina myös mm. puheenjohtajana OAJ:n paikallisyhdistyksessä sekä silloisen kotikylämme kyläyhdistyksessä.

Vuosien ja eri tehtävien myötä minulle on karttunut myös kattava kontaktiverkosto, joista uskon avoimessa hengessä olevan hyötyä myös kotikunnan asioita hoitaessa. Tieto on ns. valtaa ja kun kaikkea ei voi itse osata, on hyvä tietää kuka tietää.. Voit katsoa tarkemman ansioluetteloni seuraavan linkin kautta: (Huom! Linkki vie sinut yritykseni kotisivulle. CV:n tiedot ovat valitettavasti vielä päivittämättä ja ovat vuodelta 2006).

 

Miksi ja miten

Kyseessä on toivottavasti hyvänlaatuinen luonnevika, koska olen aina halunnut mielummin vaikuttaa pelkän valittamisen sijasta. Niinpä olenkin usein löytänyt itseni edustamasta kulloistakin viiteryhmää, on sitten kyse ollut omasta opinahjosta, ammattikunnasta tai asuinseudusta. Ja yleensä olen tottunut näissä tehtävissä myös onnistumaan. Ihan hirmuinen pyrkyri en kuitenkaan mielestäni ole, koska olen usein valinnut myös ns.toisin. Puoluepolitiikkaan ja vaaleihin mukaan lähteminen onkin herättänyt muutamissa läheisissä hieman kummastusta:

- Miksi nyt politiikkaan?

- Miten sä muka vielä tuonkin ehdit?

Pyrin tekemään aina kaiken aloittamani mahdollisimman hyvin. Lasten ja nuorten eteen tehty työ tuntuu kyllä ehdottomasti ajankäytön arvoiselta. Meikäläisessä yhteiskuntajärjestelmässä puolueet ovat loppupeleissä vaikutusvaltaisin vaikutuskanava. Omien arvojen selkiytymisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä oli Kokoomuksen ehdokkaaksi helppoa suostua. Ja kotijoukkojen luvalla toki:)

Olen siis mielelläni ja vakavissani ehdokkaana. Silti on pakko tunnustaa, ettei valtuutetun pesti olisi mikään urani varsinainen huipentuma. Haluan mukaan vaikuttamaan, mutta en kaipaa elämääni mitään uutta pestiä tai postia sen itsensä vuoksi. Voi kuulostaa hassulta, mutta tämä on kyllä mielestäni myös ehdottomasti äänestäjieni etu. Miksikö? No,kuvitellaan, että joudun valtuutettuna ottamaan kantaa vaikkapa kuntaliitokseen tai muuhun erittäin merkittävään asiaan. Minun kohdallani päätös ei ole kiinni ainakaan oman paikkani menettämisen tai poliittisen tulevaisuuteni pelosta.

Vaikka haluan toimia ja ajatella itsenäisesti/äänestäjieni edun mukaisesti, en usko mihinkään tyhjää räksytystä edustavaan populistipolitikointiin. Vaihtoehtoisen, perustellun ja pohjustetun ratkaisun esittäminen on yleensä tehokkain tapa vaikuttaa päätöksentekoon.

Lisää kirjotuksia lähiaikoina! Kirjoita sinä minulle ja osallistut laatulehden vuosikerran arvontaan ! Lähetä linkki/vinkki ystävällesi tästä sivusta sähköpostilla, lisää osoitteeni CC-kenttään ja olet mukana myös extra-palkinnon arvonnassa. Niin ja edistät tietenkin tärkeää asiaa :)

T. [email protected]

Halutessasi löydät minut myös Facebookista: http://www.facebook.com/group.php?gid=27659427873