Kunnallisvaalien jälkeinen kuhina on käynnissä jatkoasetelmien osalta. Luottamustehtävistä ja tavoitteista neuvotellaan eri ryhmittymien välillä. Vaalien tulos tekee väännöstä normaalia tiukempaa, koska asetelmat tulevat nyt joka tapauksessa muuttumaan. Lopullisesti valinnat vahvistetaan valtuuston järjestäytymiskokouksessa tammikuun lopulla.

Oma valtuustoryhmämme kokoontui ensimmäistä kertaa viime viikolla. Pohdimme vaaleihin liittyvää ohjelmaamme ja sen jalostamista konkreettisiksi tavoitteiksi seuraavalle neljälle vuodelle. Ainakin itselle jäi tilaisuudesta päällimmäisenä mieleen monia positiivisia avauksia. Kunhan vain tämä päälle pakkaava taantuma ja turha taantumuksellisuus ei kaikkea vesittäisi.

Itse olen esittänyt toiveeni päästä mukaan koulutuslautakuntaan. Oman taustani vuoksi uskon allekirjoittaneella olevan paljon annettavaa myös kotikunnan koulutuskysymyksissä. Lisäksi haluan puolustaa opetus- ja kasvatussektorin asemaa kunnallisessa päätöksenteossa mm. sen ennaltaehkäisevien vaikutusten ja nykyisten ongelmien vuoksi. Esim. Tervakosken koulun oppilasmäärän kasvua on hillittävä ja lisäresursseja saatava! Ryhmäkoot, erityisopetus, sekä kouluterveydenhuolto ja koulupsykologipalvelut on saatava kuntoon pian ja pitkäkestoisesti.

Valtakunnallisessa päälehdessä käytiin juuri keskustelua oikeasta koulun koosta. Oulussa puuhataan jopa yli tuhannen oppilaan kompleksia. Itse olen sitä mieltä, että maksimissaan 200-300 oppilaan yksikkö olisi resurssienkäytön sekä toisaalta turvallisuuden osalta optimaalinen. Mitä mieltä sinä olet? Tervakosken koulu tarvitsee myös lisää opetus- yms. tilaa! Mutta miten ja mihin? Eilen päätetty keskuskeittiöratkaisu saattaa tuoda pientä helpotusta ruokalan ahtauteen, mutta on vasta yksi pieni askel parempaan. Sen sijaan muilta osin, ainakin ensitietojen perusteella, tuo "nahkapäätös" tuntuu jotenkin käsittämättömältä. Pienissä yksiköissä jatketaan niin kuin ennenkin, mutta Tervakoskelle kannattaa ruoka kuljettaa Turengista saakka? Melkein jopa toivoisin ymmärtäneeni tässä kohtaa jotain väärinJ